Nyheter

Dubbelt upp i Örebro sönd. 26/3 m.m.

2017-03-15

Söndag 26/3 Örebro Konsert
Söndagen den 26 mars är det dags för en riktig heldag med oss och Kulturskolan i Örebro på Örebrö Konserthus. Vi spelar två konserter för att alla ska möjlighet att komma. 16.30 och 18.30. Blåseleverna på kulturskolan har legat i hårdträning och är supertaggade. Vi ser verkligen fram mot den här dagen. Vi ses i Örebro Konserthus.
Hemsida Facebookevent

Många roliga klipp
Att det blev en riktig höjdarkväll på Fasching senast, vet alla (fullsatt) som var där. Det kokade i både i bandet och publiken. Som tur var hade vi med oss Jonas Jesild, som lyckades fånga stämningen i ett antal riktigt sköna klipp. Några har presenterats på Facebook och Youtube och fler är på väg. Vi lägger ut små glimtar av våra äventyr då och då. Följ oss på sociala medier så får ni se en del av vad vi syssalar med.
Facebook Youtube Instagram

Mer kul på gång
För er med framförhållning kan vi även avslöja att det är en hel del andra trevliga saker på gång. Vi har bokat indet traditionsenliga valborgsfirandet i Sjödalsparken i Huddinge. Storstockholms bästa valborgsfirande, enligt oss. I september spelar vi på anrika ångbåten Blidösund och inte minst på den mäktiga Balkanik Fesival i Bukarest, Rumänien.
Läs mer här!

Umeå lörd. 4/2, Borlänge torsd. 16/2, m.m.

2017-01-30

Lördag 4 februari, Umeå
Våra kompisar i Mullin Mallin ställer till med en enorm balkanfest i Umeå på lördag 4/2. Det kommer att bli så mycket Balkan. Vi har glädjen att spela på konserten.
Det kommer att bli jättekul. För första gången utanför Stockholm, spelar vi många av de nya låtar som vi har repat in på sistone och som blev en sådan succé på Fasching senast. Mullin Mallin Band spelar och det blir även klubb med DJ: Jovan Radomir som spelar hits och glödhet dansmusik från Balkan.
Facebookevent


Heldag med Balkan
I Umeå blir det inte bara konsert utan också mängder med andra aktiviteter. Vad sägs t.ex. om sångworkshop med Sonya Bakoeva från Bulgarien, dansworkshop på med Mea Nordenfeldt och filmvisning, ”Min faster i Sarajevo” på Folkets Bio.
Jovan Radomir har ett full späckat schema under dagen och mycket godbitar av bjuda på i många former. Han börjar med personliga berättelser och boksignering. Senare på dagen håller han matworkshop och sist på kvällen efter att banden spelat är han DJ. Snacka om att ha många strängar på sin lyra!
Vi har inte hört talas om något liknande event, lite som en endagsfestival, kan man säga.
Gå in på Mullin Mallins hemsida och läs hela programmet!
Borlänge, Nytt museum m.m.
Februari ser ut bli en bra månad för oss. Torsdagen den 16/2 spelar vi på Wasabryggeriet i Borlänge, ett av Sveriges trevligaste och bästa ställen att vara på, vågar vi påstå. Kom dit. Samma vecka spelar vi också skolkonserter i Borlänge under tre dagar.
Vi har också glädjen att spela invigningsfesten för det nya Scenkonstmuseet i Stockholm (tyvärr ej offentlig spelning).
Jubileumsåret har börjat bra och snart blir det vår också.
Facebookevent för Borlänge
Scenkonsmuseets hemsida
Facebookevent

Fasching lörd. 28/1 m.m.

2017-01-12

Lördag 28/1 Fasching
Kom till vår konsert på Fasching, Kungsgatan 63 i Stockholm.
Vi har börjat året där flera år i rad nu och det brukar absolut bli några av de roligaste och bästa spelningarna, med massor av dans och glädje.
Vi vet inte vad det är med stället men brukar alltid bli en fantastisk feststämning när vi spelar där. Kom så får ni se!
Förutom alla klassiska låtar kommer vi även att presentera några nya låtar av vår egen Håkan Säfvestad. Missa inte dem.
Faschings hemsida
Facebookevent


Süperstar Orkestar 20 år!
I år firar vi tjugo år som band. Det känns helt overkligt. Tiden går fort när man har roligt och vi har hunnit med riktigt mycket. Mer ska det bli. Det här jubileumsåret verkar kunna bjuda på en hel massa kul. Vi har redan bokat in Balkanik festival i Bukarest, Rumänien och en klubbspelning på Moods Jazz Club i Zürich, Schweiz till hösten. I början av februari spelar vi på en stor balkanfest i Umeå och senare för skolbarn i Borlänge.
Läs mer om eventet i Umeå
Facebookevent


Filmmusik, bidrag, tävlingsresultat
Vi firar ju tjugo år i år, men det finns de som är äldre. Hundraettåringen som smet från notan och försvann är den film som nominerats till flest guldbaggar i år, åtta stycken! Vi finns med bland dem som har gjort musiken. Kul! Läs mer om nomineringarna.
En annan glädjande nyhet är att vi får 80 000 i bidrag av Kulturrådet till vår verksamhet.
Förra året hade vi en tävling bland våra skivköpare. Vinnaren är nu utsedd. Gå in på vår Facebooksida och se den spännande dragningen i ett inlägg från den 18/12. Grattis till dig som vann!

Vinn en spelning med oss och God Jul!

2016-12-06

Den 18/12 smäller det!
Den avgörande dragningen i årets spännande tävling om en alldeles egen spelning med Süperstar Orkestar närmar sig och du har fortfarande chansen att vara med. Det enda du behöver göra är att köpa ett ex av vår senaste skiva och skicka ett meddelande till Göran, med numret på skivan. Är du den lyckliga vinnaren kommer vi hem till dig (eller någon annanstans där det passar) och spelar för dig och dina vänner.
Mailadressen som du beställer skivan från och meddelar numret till är samma som avsändaren för detta meddelande, behändigt eller hur?
Hundra kronor kostar skivan och oddsen är bra.
Perfekt julklapp! Snabb leverens!

Läs mer om skivan!

Lördag 28/1 Fasching!
Det finns ett liv efter jul och det kommer att bli ruskigt kul. Nästa år firar Süperstar Orkestar 20 år(!) och vi inleder året med en spelning på ett av våra favoritställen, Fasching i Stockholm. De här kvällarna brukar bli så grymt bra, mycket tack vare den härliga, partysugna publiken. Senast var det utsålt och vi hoppas och tror att det blir samma drag den här gången. Biljetterna är redan släppta, så om man vill vara riktigt säker… (Bra julklappstips även detta.)

Facebookevent
Faschings hemsida

God Jul och Gott Nytt År!
Så lider ännu ett år mot sitt slut. Vårt nittonde år har varit något extra. Vi har synts mycket i TV, släppt en nya skiva, spelat för tusentals skolbarn, m.m.
Vad kommer det tjugonde, jubileumsåret innehålla? Vem vet?
Så snart Süperstar-tomten har skickat ut sina sista skivor och vi spelat på årets sista julfest, blir det skönt att luta sig tillbaka i den gamla fåtöljen framför brasan, knäcka några nötter och kanske smutta på en varm slivovitsa, medan skinkan och gröten puttrar i köket. Nästa år är vi tillbaka med förnyad kraft.
God Jul och Gott Nytt År!

Debaser Medis lördag 24:e september

2016-09-20

Äntligen, äntligen, äntligen!
Det är snart dags för höstens stora show. Süperstar Orkestar på Debaser Medis.
Vi spelar två fullmatade set. Det blir gäster, nya låtar och klassiker.
Håkan Säfvestad har levererat ett antal skräddarsydda kompositioner till oss.
Naturligtvis spelar vi också alla låtar som man helt enkelt inte kan vara utan.
För att göra allt ännu mäktigare är vi förstärkta av Jonas Jersild på sax.
DJ Masaya håller dansgolvet glödhett till 03!
Tid: 19-03 spelning 21
Plats: Debaser Medis, Medborgarplatsen, Stockholm
Pris och ålder: 150 kr, 20 år
Facebookevent Hemsida

Sång
Denna konsert gästas vi av en av Stockholms absolut populäraste och bästa balkansångerskor, Maja Gajic. Vi är jätteglada att ha henne med. Nu kommer klassikerna att lyfta ytterligare ett snäpp. Kom och lyssna och sjung med.

Ta med en extra hundring och köp vår senaste skiva. Då kan du vinna en egen spelning med oss nästa år.

Dans
Agnes Gagge och Therese Lundgren är en samspelt duo som har dansat mycket tillsammans. Vi är överlyckliga att ha dem med oss på Debasers stora scen där de presenterar koreografier som de gjort till vår musik.
Det blir orientalisk dans i mästarklass.
Kolla här när de dansar på vår jubileumsshow 2012

Debaser Medis, Bergmanfestival m.m. säsongen är i gång!

2016-08-26

Lördag 24:e september Debaser Medis
 
Hösten börjar med några riktiga utropstecken för Süperstar Orkestar!!!
Lördagen 24/9 äntrar vi Debaser Medis stora scen för att leverera ett par rykande balkanset.
Detta kan bli höstens hetaste balkankväll i Stockholm, så häng med!
 
Den här gången har vi med några gästartister för att toppa stämningen totalt.
1. Grymma orientaliska dansöserna Agnes Gagge och Therese Lundgren!
2. Grymma DJ Esteban Masaya

Massor av trubaci-hits m.m. Vi håller just på och repar in ett gäng nya partyrökare av vår egen Håkan Säfvestad.

Hemsida Facebookevent
 
Torsdag 25: augusti Dramaten Bergmanfestival

Vem älskar inte Ingmar Bergman?
Han pryder inte bara de nya 200-kronorssedlarna. Han har även gjort en massa bra filmer och teateruppsättningar. Klassiker alltihop och värda en festival, fullspäckad med Bergman och annat rikhaltigt, som ej bör missas.

Nu är det dags. På torsdag börjar det och vi spelar på invigningen på Dramatens trappa klockan 17.30.
 
Bergman + Trubaci = sant
 
Hemsida

Svenskarna i Guca - Premiär på söndag 8/5

2016-05-07

Klockan 18.30 i SVT2 på söndag den 8/5 visas första delen av tre i serien om vår senaste resa till Guca-festivalen i Serbien och om romsk blåsorkestermusik på Balkan. Det som med ett ord brukar kallas trubaci.
Vi har sett fram emot detta länge och nu är det dags. Vi har sett en förhandsvisning och känner oss riktigt stolta och nöjda med att vara med i den här serien.
Se en trailer


På en middag för ett och ett halvt år sedan när Göran från Süperstar Orkestar hamnade bredvid Jovan Radmomir från SVT, kläckte denne idén att göra en film med bandet, helst inspelad på Balkan eftersom han visste att vi gillar att åka dit.
Därmed var bollen i rullning och efter en tid av planering, möten, kontakter med olika redaktioner m.m. kom man fram till att det bästa skulle vara att göra filmen med den romska redaktionen, eftersom de mest framträdande musikerna i genren är romer.
SVT’s hemsida

I början på augusti bar det av till Serbien tillsammans med Jovan Radomir, producenten Wanda Benjelloul, fotografen Ellinor Hallin, ljudteknikern Jonas Wikstrand och vår vän, insidern, fixaren, musikern m.m. Mendo Selman. Vi började med att spela en dag i Belgrad. Sedan följde några riktigt heta dagar på festivalen i Guca fulla av möten, musicerande, mat, kamp, kulturkrockar och glädje. Festivalen kryllade av fantastiska band och musiker och vi gjorde en hel del nya bekantskaper som vanligt…
Facebookevent

Bonusmaterial!
Gå in och lyssna på våra radioframträdanden från i onsdags:
Vi spelar i P4 och våldgästar P5 Stockholm samma morgon.
Lyssna på den här länken från 2:39:55

och sedan när vi överraskar P5 på den här länken från 2:55:08

Äntligen! Valborg, Klubbspelning, TV-premiär

2016-04-27

Lörd. 30/4 Valborgsfirande i Sjödalsparken, Huddinge
Äntligen är våren här! Vi hälsar den treditionsenligt i Sjödalsparken i Huddinge centrum. Det blir ett jättetrevligt firande för hela familjen, med allt som hör till. Vi svarar för balkanbrasset.
Klockan 20.00 leder vi fackeltåget från Huddinge kyrka och 20.40 spelar vi en konsert på scenen. Arrangören är Huddinge IK.
Fri entré, men klä er varmt. Det kan bli lite kyligt framåt kvällen.
Läs hela programmmet på:
Facebookevent
Hemsida

Onsd. 4/5 Klubb EnArena T-Globen
Äntligen är det dags att rocka loss på en klubbkväll där festen håller igång ända till klockan tre.
Vi står för livemusiken.
DJ Gypsy Box direkt från Barcelona, Spanien och Stockholms egen DJ Masaya spelar det hetaste inom Balkanbeat, Cumbia, World, Tropical och annat som man måste dansa till.
Förköp 150:- + avgift(10:-)
Dörren 200:-
18-års gräns
20.30-03.00
Palmfältsvägen 1
Facebookevent

4/5 spelar vi även i P4’s morgonprogram.


Sönd. 8/5 Premiär för TV-serien
Äntligen närmar sig premiären för TV-serien om Trubaci-balkanbrass och om vår resa till Guca i somras. ”Svenskarna i Guca” heter serien, som sänds i tre delar med start söndagen den 8/5, kl 18.30 på SVT. Den kommer också att vara tillgänglig på SVT Play.
I fredags hade vi en biovisning fr inblandade och inbjuden media och vi känner oss jättenöjda och stolta över att vara med i filmen, som kom till på idé från Jovan Radomir på SVT.
Hemsida
Facebookevent

Heldag i Västerås TV-premiär och familjekonsert!

2016-04-07

Häng med på en heldag i Västerås. Vi börjar redan 15.30 i Punkt. 

Under våren har vi gjort workshops med elever från alla kulturskolor i Västmanland. Kom och hör resultatet när vi spelar tillsammans med eleverna på Västerås gator. Först spelar vi en konsert i Punkt (15.30) sedan paraderar vi till Gallerian där vi spelar en konsert till kl 16.00.

Samma dag är det dags för årets Folk och Världsmusikgala även den i Västerås. Musiken ska firas och utövare ska prisas. Kvällen avslutas med en stor efterfest där vi är på plats för att spela och lyfta feststämningen till rekordnivå. Häng med!

Lörd. 16/4 Klara Färdiga Konsert!
Kom till Kulturhuset på en rolig familjekonsert med oss. Klockan 15.30 är det dags på Kafé Klara. En bra idé kan vara att boka biljett innan, för det brukar kunna bli fullt. Det kommer i alla fall helt säkert bli full fart på både oss och publiken.
Hemsida Facebookevenemang

Nya skivan och TV-dokumentären

Missa inte vår nya skiva!
Vi har fått massor av bra respons på vårt pinfärska album. Gå in och lyssna själv på Spotify eller köp skivan av oss. Den är verkligen toppen.
Åttonde maj är det dags för första delen av ”Svenskarna i Guca”, dokumentärserien omvår resa till till Gucafestivalen i Serbien och om romsk brassbandsmusik på Balkan. 18.30 är det dags att bänka sig framför apparaterna. (Eller också kan man kolla i efterhand på SVT Play.)

Spotify Facebookevenemang

https://www.facebook.com/events/1569668826678785/

19/2 release för nya plattan Trubači på Fasching.

2016-02-08

 

I samband med spelningen på Fasching 19/2 släpper vi nya skivan.

Süperstar Orkestar släpper ny platta, Trubači.

Med sin fjärde skiva vill Süperstar Orkestar hylla sina förebilder och den genre som de verkar inom - trubači.

Ordet trubači kommer av det serbiska/makedonska ordet för trumpet, truba. Trubači är trumpetspelare, eller som namn på hela genren, blåsorkestermusik.

Produktionen är en resa tillbaka till rötterna; till legendariska låtar som ingår i en repertoar som delas av alla trubačis, till ett inspelningssätt där musiken är inspelad live med åtta musiker i ett rum. Här gäller maximalt ös och en vilja att ta ut svängarna lika långt som på de bröllop som orkestern får förmånen att förgylla.

Trumpeter glimmar i mörkret, ögonvitor glänser, arm i arm slingrar sig långsamma toner med gästerna framför. Så surfar saxofonen iväg över smattrande små och stora tubor, klarinetten lyfter mot stratosfären, trumman mejar ner alla återstående invändningar.
Det är en čoček, och den spelas som en čoček ska spelas, som om den här kvällen vore den sista.

Det är fest, det är Trubači.

TILL TOPPEN AV SIDAN